lördag 1 december 2007

Tillagning av kräftor

Tillagning
Kontrollera att alla kräftor är levande. Skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter innan kräftorna läggs i. Lägg ner 5-6 kräftor åt gången i den häftigt kokande lagen. Koka sedan kräftorna ca 10 minuter från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem snabbt kallna i spadet.
Ta bort gamla dillkronor och lägg i färska. Se till att lagen täcker alla kräftor och låt dra ca 1 dygn på kall plats.
Servera kräftorna upplagda på fat med färska dillkronor.
Kräftorna kan eventuellt först avlivas i stormkokande vatten innan de kokas i lagen. Lägg i 5-6 kräftor åt gången och koka en dryg minut. Om man först avlivar kräftorna behöver de koka 6-7 minuter i lagen. Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag.

Koka kräftor
ca 1 kg
Ingredienser
25 kräfta, ca 1 kg
Lag::
3 liter vatten
1 dl salt
2 sockerbit
dillkronor, i riklig mängd
1 flaska porter om så önskas
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

Inga kommentarer: